Beachcomber

Beachcomber

De geschiedenis van deze drank begon in de jaren '30 toen Ernest Raymond Beaumont Gantt zijn eerste restaurant opende, genaamd Don the Beachcomber. Het restaurant was gevuld met souvenirs die hij meebracht uit het Caribisch gebied en de Zuid-Pacific. Het eten en de drankjes die hij serveerde waren doordrenkt met typische Caribische smaken. Het was een klein tropisch paradijs midden in de stadsdrukte van Hollywood. Dit was de geboorte van Tiki-cocktails. Hoewel je misschien denkt dat de Beachcomber-cocktail ook een uitvinding van Gantt was, is er een versie van het verhaal die ons vertelt dat het eigenlijk het restaurant Trader's Vic was dat als eerste met deze cocktail kwam. Welke van de twee waar is, weten we niet zeker. Maar dit is zeker een cocktail die het waard is om te drinken!

Ingrediënten

  • ¾ deel Senior Curaçao Likeur (Triple Sec)
  • 2 delen Licht rum
  • ¾ deel Limoensap
  • 2 scheutjes Maraschino-likeur
  • ¼ tl eenvoudige siroop (optioneel)
  • IJsblokjes

Benodigdheden

  • Shaker
  • Zeef
  • Martiniglas

Hoe te bereiden

Voeg de ingrediënten toe aan een shaker en vul met ijs. Schud goed en zeef in een gekoeld cocktailglas.

More cocktail recipes?

View all
Sparkling Mai Tai

Sparkling Mai Tai

So you have the traditional Mai Tai, the Royal Hawaiian Mai Tai, and now we have the Sparkling Mai Tai. The Sparkling Mai Tai is a tasty twist on the classic created by Martin Cate and served at h...

Orange Margarita

Orange Margarita

Orange Margarita Er is altijd wel een reden voor een feestje! Het is daarom belangrijk om te allen tijde 1 of 2 Margarita recepten achter de hand te hebben. Of het nou een klassieke Margarita, een ...

Dushi Tamarèin

Dushi Tamarèin

Het woord 'Dushi' staat voor zoet en 'Tamarèin' betekent Tamarinde. Deze woorden zijn geschreven in de lokale taal van Curaçao, Papiamentu. Tamarinde is een van de meest geliefde en populaire vruch...