Romulan Fogcutter

Romulan Fogcutter

De essentie van een goede tiki-cocktail is het gebruik van een combinatie van kwaliteitsingrediënten die elkaars smaak versterken en een mooie cocktail creëren. Het recept voor de Romulan Fog Cutter cocktail is een mix van nieuwe smaken die perfect bij elkaar passen. Het zijn niet allemaal ingrediënten die in de jaren '50 werden gebruikt toen de tiki popcultuur opkwam, maar tegenwoordig is het tiki smakenpalet uitgebreid met nieuwe toevoegingen zoals gin en pisco.

Ingrediënten

  • 1 deel Barsol Pisco Primero Quebranta
  • ½ deel Senior Echte Blue Curaçao Likeur
  • ½ deel witte overproof Jamaicaanse rum
  • ½ deel No. 3 London Dry Gin
  • ½ deel fino sherry
  • ¼ deel orgeat
  • ¼ deel honingmix (1:1 honing:water)
  • ¾ deel citroensap
  • gemalen ijs
  • Garnering: citroenschijfje en gebrande kers
Benodigdheden
  • Shaker
  • Voetglas Pilsner
Hoe te bereiden

Schud met een kop gemalen ijs en schenk in een voetglas Pilsner. Vul aan met meer gemalen ijs. Garneer met een citroenschijfje en gebrande kers.

More cocktail recipes?

View all
Sparkling Mai Tai

Sparkling Mai Tai

So you have the traditional Mai Tai, the Royal Hawaiian Mai Tai, and now we have the Sparkling Mai Tai. The Sparkling Mai Tai is a tasty twist on the classic created by Martin Cate and served at h...

Orange Margarita

Orange Margarita

Orange Margarita Er is altijd wel een reden voor een feestje! Het is daarom belangrijk om te allen tijde 1 of 2 Margarita recepten achter de hand te hebben. Of het nou een klassieke Margarita, een ...

Dushi Tamarèin

Dushi Tamarèin

Het woord 'Dushi' staat voor zoet en 'Tamarèin' betekent Tamarinde. Deze woorden zijn geschreven in de lokale taal van Curaçao, Papiamentu. Tamarinde is een van de meest geliefde en populaire vruch...